1239821413_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Herkullinen leipäjuusto tuoreesta lehmänmaidosta!

Ainekset:

9 litraa maitoa

2 rkl suolaa

1 rkl juuston juoksutinta

                                  ------

Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi, laita sekaan suola ja juuston juoksutin.

Hämmennä seosta tasaisen rauhallisin liikkein kunnes seos juoksettuu. Anna seisoa noin 15 minuuutia.

Tee leipäveitsellä ristikkoviillot ja anna seisoa 15-30 minuuttia kunnes hera alkaa erottua juustomassasta.

Nosta kauhalla hera pois kattilasta ja painele samalla juusto kattilan pohjalle kunnes heraa ei enään lähde.

Kippaa juusto vanerilevylle ja anna valua 30-60 minuuttia.

Painele massa sopivan kokoiseksi ja paksuiseksi . Paista 10-15 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes leipäjuusto tulee oikean väriseksi.