Herkullinen leipäjuusto tuoreesta lehmänmaidosta!
Ainekset:
9 litraa maitoa
2 rkl suolaa
1 rkl juuston juoksutinta
------
Kuumenna maito reilusti kädenlämpöiseksi, laita sekaan suola ja juuston juoksutin.
Hämmennä seosta tasaisen rauhallisin liikkein kunnes seos juoksettuu. Anna seisoa noin 15 minuuutia.
Tee leipäveitsellä ristikkoviillot ja anna seisoa 15-30 minuuttia kunnes hera alkaa erottua juustomassasta.
Nosta kauhalla hera pois kattilasta ja painele samalla juusto kattilan pohjalle kunnes heraa ei enään lähde.
Kippaa juusto vanerilevylle ja anna valua 30-60 minuuttia.
Painele massa sopivan kokoiseksi ja paksuiseksi . Paista 10-15 minuuttia molemmilta puolilta, kunnes leipäjuusto tulee oikean väriseksi.
Kommentit